Impactul pandemiei asupra industriei HoReCa

Pe masura ce efectele COVID-19 au inceput sa se faca simtite in intreaga lumea, impactul asupra industriei HORECA a devenit inevitabil. Deciziile luate pentru inchiderea hotelurilor, restaurantelor, parcurilor tematice, cinematografelor au dus la perturbarea unui intreg ecosistem. Foarte multe industrii interconectate au inceput sa caute solutii pentru a se adapta unei paradigme complet noi.

Epidemia a introdus numeroase variabile, ce in prezent, impiedica perspectivele industriei hoteliere. Astfel, industria HoReCa a fost printre primele industrii afectate si va fi printre ultimele care isi vor reveni.

Aceasta a fost, de fiecare data vizata de restrictiile impuse de autoritati. Masurile de evitare a contaminarii prin atingeri, au suspendat schimburile dintre culturi, realizate de-a lungul anilor prin intermediul turismului.

Se preconizeaza ca din cauza miscarii restrictionate in timpul pandemiei, industria hoteliera trebuie sa se pregateasca pentru o crestere semnificativa a cererii de turism, odata cu incheierea pandemiei.

Studii de cercetare sustin ca mai multa atentie va fi acordata de catre consumatori in ceea ce priveste siguranta alegerilor alimentare si a produselor de igiena, cosmeticele avand un rol important aici.

Tinand cont de calitatea produselor si de grija fata de mediul inconjurator, consumatorii se bazeaza tot mai mult pe fiabilitatea sursei ingredientelor, pe calitatea lor si mediul de provenienta.

Pentru a sprijini controlul eficient al epidemiei, majoritatea clientilor au evitat personal cumparaturile fizice, de orice fel, si s-au bazat in schimb pe serviciile de livrare, accelerand astfel dezvoltarea vanzarilor si promovarilor online. Totodata, inchiderea centrelor comerciale a contribuit la cresterea vanzarilor online.

In acest context, multe companii si-au redirectionat atentia asupra altor domenii, situatie valabila si in cazul CAHM Europe. Noul focus in directia retail a dus la o crestere a vanzarilor cu peste 50% in 2020 comparativ cu anul precedent, CAHM achizitionand noi utilaje si deschizand o a doua unitate de productie.

In mare parte, imbunatatirea culturii de brand si a standardelor de servicii pentru adaptarea la nevoile clientilor este esentiala pentru unele hoteluri independente, cat si pentru retail. Proprietarii si operatorii de hoteluri trebuie sa revizuiasca pozitionarea brand-ului pentru a intelege mai bine nevoile pietei tinta.

De asemenea, de luat in calcul este si optimizarea strategiei si sporirea competitivitatii pentru a raspunde schimbarilor nevoilor clientilor.

Privind retrospectiv asupra anului 2020, se poate observa ca pandemia a declansat si o analiza a principalelor aspecte ale industriei ospitalitatii, precum: dezvoltarea industriei durabile, redresarea industriei hoteliere, siguranta clientilor, cererea pietei si dezvoltarea sectorului HoReCa, comportamentul fata de clienti, dar si riscurile reluarii activitatii in timpul si la finalul pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *