Pandemia Covid-19 accentueaza importanta spalarii mainilor cu sapun

In mijlocul pandemiei, oamenii sunt in permanenta sfatuiti sa respecte distantarea fizica si obiceiurile de igiena.

Expertii in sanatate au reamintit frecvent ca simpla practica a spalarii des pe maini cu apa curata si sapun este una dintre cele mai eficiente modalitati de prevenire a raspandirii de germeni si virusi.

Studiile au demonstrat ca practicarea igienii mainilor in toate mediile si sectoarele sunt esentiale nu numai pentru prevenirea raspandirii COVID-19 si a altor boli infectioase, precum si pentru sanatatea si bunastarea generala.

In acest context, CAHM a creat produse impetuos necesare consumatorilor, precum dezinfectanti de maini si suprafete, sapun antibacterian in forma solida si lichida, dar si creme reparatoare cu rol de hidratare in urma utilizarii dezinfectantului.

In timpul pandemiei, una din cele mai accesibile si simple modalitati de a preveni raspandirea virusului este spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun. Acest lucru este facil atunci cand suntem acasa. Pentru situatiile in care nu avem aceasta posibilitate, cea mai oportuna solutie o reprezinta dezinfectantii pentru maini. CAHM pune accentul pe diversitate si astfel au aparut multiple optiuni de ambalare: Tub Gel 35 ml, Sticla Gel 100 ml, Spray 75 ml, Sticla 50 ml.

Cum ne spalam corect pe maini?

Pasul 1: Umeziti mainile cu apa curata

Pasul 2: Aplicati suficient sapun pentru a acoperi mainile ude

Pasul 3: Spalati bine mainile pe toata suprafata lor.

Pasul 4: Clatiti bine mainile cu apa

Pasul 5: Uscati-va mainile cu un servetel sau un prosop de unica-folosinta

Care este durata optima de spalare a mainilor?

Ar trebui sa va spalati mainile cel putin 20-30 secunde.

Acelasi lucru este valabil si in cazul utilizarii dezinfectantului de maini: este necesara folosirea unui dezinfectant ce continue cel putin 60% alcool.

Cand ar trebui sa ne spalam pe maini?

In contextul prevenirii infectarii cu virusul COVID-19, ar trebui sa va asigurati ca va spalati mainile in urmatoarele situatii:

  • Dupa ce stranutati, tusiti sau va suflati nasul
  • Dupa vizitarea unui spatiu public, inclusive mijloace de transport in comun, magazine, supermarketuri
  • Dupa atingerea oricarei suprafete ce se afla in afara locuintei, inclusiv bani
  • Inainte, in timpul si dupa ingrijirea unei personae bolnave
  • Inainte si dupa ce mancati

In general, ar trebui sa va spalati mereu pe maini in urmatoarele situatii:

  • Dupa utilizarea toaletei
  • Inainte si dupa ce a manca
  • Dupa ce atingeri orice gunoi menajer
  • Dupa atingerea animalelor
  • Dupa schimbarea scutecelor unui bebelus
  • Cand mainile sunt vizibil murdare

Este necesara folosirea apei calde pentru a ne spala mainile?

Nu, se poate utiliza orice temperatura a apei in momentul spalarii mainilor. Atat apa rece, cat si apa calda sunt la fel de eficiente in uciderea virusilor si bacteriilor atata timp cat utilizati sapun.

Este necesar sa imi usuc mainile cu un prosop?

Germenii se raspandesc mai usor de pe pielea umeda decat de pe pielea uscata, astfel stergerea mainilor este un pas extrem de important. Prosoapele de hartie sau cele curate din bumbac sunt cele mai eficiente metode de a elimina bacteriile fara a le raspandi pe alte suprafete.

Este mai bine sa imi spal mainile cu apa si sapun sau sa utilizez un dezinfectant de maini?

In general, atat spalarea mainilor cu apa si sapun, cat si dezinfectantul, atunci cand sunt utilizate corect, sunt extrem de eficiente in uciderea virusilor si bacteriilor.

Dezinfectantul pentru maini este, adesea, mai convenabil atunci cand va aflati in afara casei. Dezinfectantul pentru maini pe baza de alcool ucide coronavirusul, cat si alti virusi si bacterii.

Ce fac daca nu am sapun la indemana?

Folosirea dezinfectantului de maini care contine cel putin 60% alcool reprezinta cea mai buna optiune in cazul in care nu aveti la indemana apa si sapun pentru a va spala pe maini.

Daca nu aveti la dispozitie nici acest produs, este foarte important sa va spalati mainile cat mai curand posibil si sa evitati intre timp contactul cu persoanele si suprafetele.

Ce alte modalitati de a evita imprastierea virusului exista?

Acoperiti-va gura si nasul atunci cand stranutati sau tusiti. Daca utilizati un servetel, aruncati-l imediat dupa ce l-ati folosit.

Evitati sa va atingeti fata (gura, nasul, ochii).

Exersati distantarea sociala: evitati strangerea mainii, imbratisarile, utilizarea comuna a alimentelor, ustensilelor, a canilor si a prosoapelor.

Evitati contactul cu orice persoana suspecta de raceala sau gripa.

Curatati des suprafetele comune si publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *